laatste dagen zweden

23 juni 2011 - Arnhem, Nederland

Woensdag,

Vandaag een rustig dagje gepland. ’s Morgens naar een waterval ’s avonds op zoek naar bevers. De waterval (Fulufallen) ligt redelijk dicht in de buurt. Schijnt wat minder imposant te zijn dan de waterval die we eerder bezochten, maar bij deze komen meer diersoorten voor. Een deel van het wandelpad er naar toe bestaat uit half vergane vlonders. Je kunt wel zien dat het nationale park belangrijker gevonden word. Daar word de boel veel beter onderhouden. Gelukkig vinden wij die half vergane paadjes juist veel leuker. Ook de bewegwijzering ontbreekt soms. Maar we vinden de waterval al snel. We volgen de loop van de beek nog een tijdje totdat we het pad niet meer zien. Dan toch maar dezelfde weg terug, een beetje tegen onze principes, aar verdwalen in een enorm bos is ook geen optie. Van alle beesten die hier zouden zitten zien we niks, alleen een keer een eend die over komt vliegen. Op een enorme kei naast de rivier eten we even wat en houden een mini siësta, totdat blijkt dat we het hoofdmenu van de lokale muggenpopulatie zijn, dan gaan we snel weer verder. Terug bij ons huisje hebben we een luie middag. Beetje hangen en lezen. Na het eten gaan we op pad om bevers te spotten. Rijden eerst nog een stuk verder in de hoop dat we nog wat groot wild aantreffen, maar helaas. We parkeren de auto, lopen naar het water en zien meteen een bever zwemmen. Perfecte timing dus. Bijna een uur volgen we de verrichtingen van de bever, die naar de overkant zwemt, uit het water klautert, even worstelt met wat takken en vervolgens met een grote tak weer terug zwemt naar zijn burcht. Ontzettend mooi om te zien.

Donderdag

Als we wakker worden horen we dat het keihard regent. Het plan was om vandaag te gaan wandelen in de bergen en daar een kano te huren en wat op het meer te varen, maar dat is geen optie met dit weer. We rijden richting Idre in de hoop daar nog wat wild te zien, maar zien niks. Daarna rijden we weer naar het national park om nog even naar de waterval te kijken. Op foto’s hebben we een plateau gezien van waar je de waterval heel mooi kunt zien. Tijdens onze eerste wandeling daar hebben we die gemist, dus daar gaan we nu heen. We lopen in eerste instantie een deel van de route die we de vorige keer ook al hebben gelopen. Na zo’n 2 km keren we om in der veronderstelling dat we fout zitten. De vorige keer hebben we het plateau immers niet gezien. We volgen het pad langs de andere zijde van het bezoekerscentrum en komen na een pittige klim inderdaad bij het plateau uit. We hebben een schitterend uitzicht op de waterval. Nadat er de nodige foto’s zijn gemaakt vervolgen we onze weg en komen al heel snel bij het punt waar we eerder zijn omgekeerd omdat we dachten verkeerd te zitten. Hebben dus de nodige km voor niets gelopen. Ach ja, het belangrijkste is dat we der uiteindelijk gekomen zijn. Nu weer terug in ons huisje. Vanavond spullen alweer inpakken, morgen beginnen we aan de terugreis.

Groetjes

1. Esther:
    Hoi Juut en Natascha,

Leuk om jullie verhalen zo te lezen, hier kun je wat meer in kwijt dan in een sms.
    Voorzichtig zijn op de terugreis enne......... als je meneer Beer nog ziet, doe hem de groeten.

X Es
  2. Mariëtte Wierdsma:
    23 juni 2011
    Klinkt erg goed jullie vacantie. Op een stukje heen reis na. Maar ja dat schijnt er bij te horen. Geniet nog even van de laatste uurtjes Zweden en een hele goede terug reis.

Groetjes, Mariëtte
  3. Vivian Vankan:
    23 juni 2011
    Nu ik jullie Zweden verhalen lees, komen de herinneringen van ver ver geleden weer boven!! Bevers spotten (zijn die er wel), kanoen en vlotten bouwen!!

Dames, goede terugreis gewenst!!

x
    Vief